Metsähallituksen hakkuut keskeytetty Mörkölässä Hyrynsalmella, mutta jatkuneet Yli-Vuokissa Suomussalmella

Hyrynsalmi Mörkölä

Metsähallituksen hakkuut Mörkölässä Hyrynsalmella ovat keskeytyneet koneen läheisyyteen saapuneiden ihmisten myötä. Luonto-Liiton metsäryhmä ja Elokapinan Metsäkapina ovat paikalla seuraamassa tilannetta ja vaatimassa Metsähallitusta luopumaan hakkuista sekä kantamaan vastuunsa luontokadosta.

Mörkölässä hakattava alue on arvokasta luonnonmetsää ja myös liito-oravan elinalue. Ylä-Kainuun luonto ry ja Suomen luonnonsuojeluliiton Kainuun piiri ry ovat jättäneet vireillepanoesityksen hakkuiden keskeyttämiseksi ELY-keskukselle vedoten alueella tunnettuihin liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkoihin, joiden hävittäminen on luonnonsuojelulaissa kiellettyä. Metsähallitus aloitti toistaiseksi keskeytyneet hakkuut alueella liito-oravasta ja muista luontoarvoista piittaamatta.

Eilen keskeytyneet Metsähallituksen hakkuut Yli-Vuokissa jatkuivat tänään aamulla koneen turvaetäisyydellä olleista hakkuita vastustavista kansalaisista huolimatta. Metsähallitus oli tietoinen hakkuutyömaalla tapahtuvasta työturvallisuusrikkeestä, mutta töitä ei silti lopetettu. Paikalle saapunut erätarkastaja käski aktivisteja poistumaan uhaten heitä kiinniotolla.

Luonto-Liiton metsäryhmä ja Elokapinan Metsäkapina vaativat Metsähallitusta luopumaan hakkuista Mörkölässä ja Yli-Vuokissa sekä tekemään oman osansa EU:n biodiversiteettistrategian 30% suojeluvaatimuksen saavuttamiseksi. Suomen valtio on sitoutunut tavoitteeseen pysäyttää luontokato vuoteen 2030 mennessä. Emme hyväksy, että tästä huolimatta metsäluontoa heikentävät hakkuut saavat jatkua viranomaisvoimin valtion, eli kaikkien suomalaisten, omistamissa metsissä biodiversiteettikriisistä, virkistysarvoista ja ihmisten turvallisuudesta piittaamatta.

Lisätietoja:

Ville Murmann, Luonto-Liiton metsäryhmä (paikalla Hyrynsalmella) puh. +358408352128

Otso Piitulainen, Elokapinan Metsäkapina (paikalla Hyrynsalmella) puh. +358440280812

Aslak Eronen, Luonto-Liiton metsäryhmä (paikalla Suomussalmella) puh. +358400680876

Ida Korhonen, Luonto-Liiton metsäryhmä (Ei maastossa, Luonto-Liiton ja Elokapinan metsävaatimukset, metsien luontoarvot) puh. +358503702907

Aiemmat tiedotteemme Suomussalmelta Yli-Vuokista:

https://metsablogi.wordpress.com/2022/01/16/metsahallitus-hakkaa-suomussalmen-yli-vuokin-virkistysmetsaa-vuosisataisen-vienan-vesireitin-varrella/

https://metsablogi.wordpress.com/2022/01/19/hakkuut-suomussalmella-keskeytyneet/

Suomussalmi Yli-Vuokki, kuva: Jukka Eskelinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s