Siirry sisältöön

Ministeri Leppä, älkää ajako metsäluontoa enää ahtaammalle

13.2.2019

Maa- ja metsätalousministeriö nosti jälleen Metsähallituksen tulos- ja tuloutustavoitteita, eduskunnan hyväksymissä rajoissa. Päinvastaisista vakuutteluista huolimatta on riski, että nostetut euromäärät revitään kasvattamalla hakkuumääriä, kuten ennenkin.

Tilanteessa, jossa metsäluontomme monimuotoisuuden ja hiilivarastojen hupeneminen on saatava pysäytettyä ja ilmastotavoitteisiin tartuttava tosissaan, valtion maiden metsänkäyttöä pehmentämällä ja kohtuullistamalla voitaisiin helpoiten vastata kansallisen tason ilmasto- ja biodiversiteettitavoitteisiin. Lisäksi Metsähallituksen päälliköt voisi ohjata näyttämään talouskykynsä ja hankkimaan enemmän tuloja vähemmillä hakkuilla ja luonnonhäirinnällä.

IMG_4286

Joukko luontoliittolaisia kävi aamupäivällä muistuttamassa Maa- ja metsätalousministeriötä luonto- ja ilmastoasioista, etteivät ne jäisi luonnonvara-ahneuden ja teollisuuden intressien jalkoihin.

Ovatkohan muuten maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä tai Metsähallituksen ylijohtaja Pentti Hyttinen kuulleet nuorten lisääntyneestä ympäristöahdistuksesta ja toivottomuuden kokemuksesta? Tällä hetkellä herrojen toimet näyttäytyvät enemmänkin ympäristöahdistusta kuin -toivoa tuottavina. Metsäluonto köyhtyy, mutta päättäjät ajavat sitä yhä ahtaammalle sen sijaan, että näyttäisivät johtajuutta suunnanmuutokseen.

IMG_4292

 

One Comment leave one →
 1. ilmastokeisari permalink
  17.3.2019 16:07

  Tehdään Suomesta reservaatti ja sammutetaan kaikki valot. Kaikkien Suomen kansalaisten omaisuus pakkolunastetaan ja väestö pakkosiirretään Alaskaan ikitundraan.
  Tällä tavalla koko maapallo pelastuu. Aasian maat saavat edelleen tupruttaa kaikki myrkkykaasut taivaalle. Pietarin kaupunki saa jatkaa paskan työntämistä puhdistamattomina Itä-mereen. Niin Itä-meren tilannehan parantuu, kun Suomesta on tullut reservaatti. Etelä-Amerikassa sademetsien tuhoaminen jatkuu 2 jalkapallokentän sekunti vauhtia. Tuosta ei ole enää haittaa, kun Suomen metsiä ei enää hakata, vaan ne lahoaa pystyyn.
  Hyvä Suomi, me pelastamme koko Telluksen. Kiitos Suomen viisaat ympäristönsuojelijat.
  PS. tuo muutto koskee myös teitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: