Skip to content

Metsillä ei ole rajoja – katso video IKEA:n törkyhakkuista!

6.2.2013

Olemme Taigataistelijat: 11 nuorta, jotka ovat kokoontuneet Metsillä ei ole rajoja – työpajan tiimoilta pohtimaan ratkaisuja pohjoisten metsien suojelemiseksi. Me kaikki tulemme erilaisista taustoista ja eri puolilta Suomea, mutta meitä kuitenkin yhdisti kiinnostus ja innostus metsiin ja niiden suojeluun. ympa?risto?toimintapa?iva?t

Ympäristötoimintapäivät ovat Luonto–Liiton ja Natur och Miljön yhdessä järjestämä viikonlopputapahtuma 16-20 vuotiaille. Se tarjoaa luonnonsuojelusta kiinnostuneille nuorille mahdollisuuden keskustella ja pohtia ajankohtaisia aiheita. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin Virroilla, nuorisokeskus Marttisessa.

Luonto–Liiton nuorten aktiivien ohjaamassa Metsillä ei ole rajoja – työpajassa tutustuimme metsien tilaan niin Suomessa, Venäjällä, kuin muuallakin maailmassa. Keskustelimme monista eri aiheista; pohdimme talousmetsien ja luonnontilaisten metsien eroja, mietimme omia mahdollisuuksiamme vaikuttaa sekä aktiivisesti että passiivisesti. Vierailimme myös paikallisessa metsässä kokeilemassa kartoitusta.

metsa?

Tutustuimme viikonlopun aikana ajankohtaiseen metsien suojelun aiheeseen: Ikean puuhakkuisiin Karjalassa. Suunnittelimme ja kuvasimme vetoomuksen Karjalan vanhojen, luonnontilaisten metsien puolesta. Video on nähtävissä täällä.

Kaiken maailmanpelastamisen lisäksi ehdimme viikonlopun aikana nauttia hyvästä ruoasta, live-musiikista sekä virkistävistä luonto- ja lumikenkäretkistä. Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan hauska ja antoisa. Sunnuntaina Virroilta lähti varmasti suuri joukko entisestään innostuneempia ja vaikutushaluisempia nuoria.

Taigataistelijat: Laura, Anni, Heidi, Veera, Ira, Emma, Jakke, Antti, Valtteri, Marja ja Milka

tt

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: