Luontopolku Äänisen niemimaan erämaissa

Metsäryhmä julkaisi tänään Luoteis-Venäjän metsäerämaassa kulkevan luontopolun, joka suunniteltiin Luonto-Liiton ja Aetaksen leirillä viime kesänä.

Vaellusreitti ”Heinäntekijän polku” kulkee Äänisen niemimaan metsissä, Arkangelin alueen pohjoisosassa. Niemimaalla on säilynyt Euroopan suurin runsaspuustoinen rannikkoseutujen metsäerämaa. Myös perinteisiä elinkeinojaan säilyttäneet pomorikylät tekevät alueesta arvokkaan.

Noin puolet luontopolusta sijaitsee suunnitellun Äänisen niemimaan kansallispuiston alueella. Kansallispuisto on ollut suunnitteilla jo 1990-luvulta lähtien, ja nykyiseen puistorajaukseen kuuluu noin 180 000 hehtaaria rannikko- ja metsäalueita.

Kansallispuiston perustaminen oli lähellä viime vuonna, mutta perustamispäätös juuttui Arkangelin aluehallinnon vastustukseen.  Venäjän luonnonvaraministeriö on kuitenkin päättänyt jatkaa puiston perustamistyötä tänä vuonna.

Puiston ulkopuolelle on jäämässä suunnilleen yhtä suuri vanhan metsän alue, joka on hakkuiden kohteena (katso Kirsi Eskelisen kirjoitus aiheesta metsäblogissa).

GPS-polun tiedot ja esite Luonto-Liiton nettisivuilla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s