Metsiensuojelun historian tallentamiselle tukea

Teksti Mari E. Niemi

Suomen metsiensuojelussa on tehty paljon arvokasta, valtaosin julkisuuteen näkymätöntä työtä ja erityisesti viimeisten parinkymmenen vuoden aikana ollaan otettu harppauksia eteenpäin. Suojeltuja metsiä on kuitenkin edelleen hälyyttävän vähän ja näin ollen onkin erittäin tärkeää, että asiaa saadaan jatkossa esille yhä enemmän ja eri yhteyksissä.

Yksi keino tähän on koota talteen menneiden vuosien kokemuksia. Aineiston tallentaminen museon kokoelmiin mahdollistaa tutkijoille pääsyn käsiksi arvokkaaseen materiaaliin. Tutkimusten tuloksia ja kokoelmia itsessään voidaan esitellä suurelle yleisölle mm. museoiden näyttelyissä ja erinäisissä julkaisuissa ja esitelmissä.

Luonto-Liitto on tänä keväänä saanut aineiston tallennustyöhön kaksi apurahaa Kansan sivistysrahastolta ja Metsämiesten säätiöltä. Tulemme kokoamaan luonnonsuojelujärjestöjen metsiensuojelun aineistoa Metsämuseo Luston kokoelmiin yhteistyössä Luston henkilöstön kanssa. Työ on alkanut mallikkaasti jo vuoden 2010 aikana Työväenmuseo Werstaan ja siellä työskennelleen historiantutkija Harri Höltän toimesta.

Huhtikuun lopulta lähtien tämän hetkisiin tuloksiin voi lähteä tutustumaan metsiensuojelua ja samalla myös ympäristöliikkeen historiaa esittelevässä Koijärvi, Kessi ja Kuusamon kosket nimisessä näyttelyssä. Samaan aikaan Punkaharjun Lustossa avautuu myös uusi perusnäyttely Suomalaisten metsät, jossa esitellään erilaisia metsäsuhteita, -arvoja ja -käsityksiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s