Siirry sisältöön

Metsähallitus ei välitä kulttuuriarvoista

19.5.2010

Teksti Mari E. Niemi

Metsähallitus kunnostautuu taas kulttuuriperintömme hävittämisessä. Tällä kertaa vuorossa on Vienan reitin tuhoaminen Kainuun Suomussalmella. Metsähallitus on nakertanut reitin vartta jo lukuisat kerrat aiemminkin, eikä toiminnalle näy loppua. Tämän kertaiset hakkuut saivat vapun jälkeen kiitettävästi julkisuutta Ylä-Kainuussa, Ylen sivustolla ja Helsingin Sanomissa. Hakkuut keskeytettiin julkisuuden myötä, mutta pölyn vähän laskettua Metsähallitus palasi jatkamaan täystuhoaan.

Vienan reitillä ei näytä olevan suomalaisille merkitystä. Reitin pilaamista on nostettu julkisuuteen lukuisat kerrat aiemminkin ja useiden rikosilmoistusten jälkeenkin tuloksena on hakkuiden jatkuminen. Metsähallitus väittää säästävänsä polun, vaikka poistaakin ympäriltä kaikki puut. Jäljelle jätetään vain polun paikkaa merkinneet vanhat männyt. Mitä kukaan tekee yksittäisillä puilla ja polulla, jos metsä on poistettu ympäriltä?

Anna palautetta Metsähallitukselle!

Valtion maiden metsätaloudesta vastaa johtaja Hannu Jokinen 0205 64 4425 ja Metsähallituksen pääjohtaja on Jyrki Kangas 0205 64 4201. Paikallistasolla hakkuista vastaa tiimiesimies Heikki Juntunen 0205 64 6417 ja Maankäyttö- ja ympäristöpäällikkö Merja Väisänen 0205 64 6256. Palautetta voi antaa myös etunimi.sukunimi@metsa.fi

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: